EuroTec een echt Nederlands bedrijf

EuroTec is de enige fabrikant van stomahulpmiddelen met een eigen fabriek in Nederland. Het bedrijf is in 1996 opgericht. De stomahulpmiddelen van EuroTec zijn ontwikkeld door een professioneel team van ontwerpers, technici en stomaverpleegkundigen en aangepast aan de behoeften van stomadragers. Van een klein bedrijf met een paar medewerkers is het uitgegroeid tot een internationale organisatie dat in zo'n 20 landen zijn producten verkoopt. Sinds 2017 is EuroTec een dochteronderneming van ConvaTec.

EuroTec ontwikkeld zowel 1- als 2-delige opvangsystemen, alsmede unieke stoma accessoires. U kunt rekenen op onze professionele kwaliteit, excellente service en persoonlijke ondersteuning.

Alle productspecificaties zijn conform Europese normen. EuroTec is gecertificeerd volgens ISO 9001:2015 en ISO 13485:2016 en alle producten dragen een CE markering.

Wat zijn de belangrijkste redenen om de stomahulpmiddelen van EuroTec te gebruiken?

 • In Nederland geproduceerd
 • Plakken en zakjes van onze 2-delige opvangsystemen passen ook op die van andere fabrikanten. U kunt zelf de meest ideale combinatie kiezen
 • Meer dan 500 verschillende producten
 • Kleeflaag van de 1-delige en 2-delige systemen zijn zeer flexibel en rekbaar
 • Zeer veel voorgestanste stomaopeningen, dus bijna nooit meer op maat knippen
 • Hydrocolloïd zonder toegevoegde synthetische rubbers voor optimale huidbescherming
 • Unieke stoma-accessoires, die niemand anders heeft
 • GRATIS advies en ondersteuning door gespecialiseerde stomaverpleegkundigen, die bewezen hebben de meest uiteenlopende en ook vrijwel uitzichtloze problemen te kunnen oplossen. EuroTec, waar kennis en ervaring samen komen!

Bent u benieuwd hoe stomahulpmiddelen worden gemaakt en wilt u het productieproces zelf van dichtbij zien? Kom dan naar een van de Open Dagen.

De Vlaamse schilder René Costerop heeft de verpakkingsontwerpen voor stomamateriaal voor EuroTec ontwikkeld. "De meeste verpakkingen voor stomazakjes hebben een steriele en medische uitstraling, ik gaf ze juist sterke kleuren om te onderstrepen dat mensen met een stoma niet altijd als patiënt behandeld willen worden". De dozen zijn niet alleen opvallend, maar ook discreet, omdat niemand verwacht dat er stomamateriaal in zit.

Voor de dozen van de 1-delige zakjes van EuroTec schilderde Costerop levendige vlinders in een kleurrijk landschap. "Ik ben altijd gefascineerd geweest door vlinders," zegt Costerop. "Het eerste deel van hun leven leiden ze een nogal saai bestaan ​​als een rups, daarna krijgen ze een tweede leven als vlinder, wat een geweldige metamorfose is voor het mooiste en meest kleurrijke deel van hun leven. Een vlinder is vrij om te gaan waarheen hij maar wil; van bloem tot bloem".

"Zo is het ook soms met mensen. Ze hebben hun hele leven gewerkt en als ze ziek worden, beseffen ze dat er meer in het leven is dan hard werken. Wanneer ze herstellen, genieten ze meer van de kleine dingen en wordt hun 'tweede leven' vaak als betekenisvoller ervaren.
Mensen met een stoma moeten ook vrij kunnen bewegen en niet beperkt zijn. De vlinders op de verpakking van Costerop symboliseren dit nieuwe leven voor deze mensen".

Met zijn EuroTec-verpakkingsontwerpen hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de vrijheid van stomadragers.

Elk detail van onze stomahulpmiddelen is onder alle mogelijke omstandigheden getest; van het kraantje van de urostomiezakjes tot de vorm van de plak. Van de productie van hydrocolloïden tot aan de tolerantie bij het spuitgieten van de flenzen. Dit uitvoerige controleproces is een dagelijkse routine bij EuroTec.

Alle productspecificaties zijn conform Europese normen. EuroTec is gecertificeerd volgens ISO 9001:2015 en ISO 13485:2016 en alle producten dragen een CE markering.

De enige Nederlandse fabrikant van stomamaterialen met een internationale link. EuroTec – ConvaTec: samen sterker!

Onze gezamenlijk missie is de kwaliteit van leven van mensen met een stoma te verbeteren en blijvend te ondersteunen wanneer gewenst.

Wij leren graag van de ervaringen van stomadragers en hun hulpverleners. U treft in ons assortiment dan ook veel producten aan, die perfect aansluiten aan de behoeften in de dagelijkse praktijk. Daarnaast kunnen wij in onze fabriek in Roosendaal ook specifiek maatwerk leveren bij zeer moeilijke problemen.

Leven met een stoma is niet altijd even gemakkelijk, maar het stelt velen in staat om de draad van hun leven weer helemaal op te pakken. Die positieve visie uit zich ook in de kleurrijke verpakkingen van EuroTec. Die zien er bepaald niet medisch uit, om te onderstrepen dat mensen met een stoma niet als patiënten willen worden behandeld. De doosjes zijn niet alleen opvallend, maar ook discreet omdat niemand verwacht dat er stomahulpmiddelen in zitten.

“Waar kennis en ervaring samen komen!”

Voor het ontwikkelen van nieuwe producten en het bewaken van kwaliteitscontroles werkt EuroTec nauw samen met deskundigen:

John Edwards is industrieel ontwerper en kunststoftechnoloog. Hij was het die destijds het eerste 2-delige stomasysteem met ‘Tupperware’ sluiting uitvond dat door ConvaTec in de handel werd gebracht. Dit succesvolle systeem veroverde de hele wereld en werd ook door andere fabrikanten overgenomen en doorontwikkeld. Het werd dé standaard in de verzorging van stoma’s en fistels. John Edwards draagt nog altijd veel bij aan het ontwerp van onze producten.

De biochemicus Dr. Roger Lipman is gespecialiseerd in medische kleefstoffen en heeft internationaal belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van stomahulpmiddelen en innovatieve wondverbanden. Roger ontwikkelde een aantal kleefstoffen op basis van zijn ‘Classic Stoma Adhesive’ zonder toevoeging van synthetische rubbers. Dit is het hydrocolloïd dat EuroTec gebruikt voor haar huidplakken en 1-delige zakjes, omdat het bewezen heeft betrouwbaar en huidvriendelijk te zijn.

Organisatieomschrijving

EuroTec is de enige fabrikant van stomahulpmiddelen in Nederland, gevestigd in Roosendaal. Het bedrijf is in 1996 opgericht. De stomahulpmiddelen van EuroTec zijn ontwikkeld door een professioneel team van ontwerpers, technici en stomaverpleeg-kundigen en aangepast aan de eisen van stomadragers. EuroTec is in 2017 overgenomen door ConvaTec waardoor de producten inmiddels ook ver buiten Nederland bekend raken.

Functieomschrijving

EuroTec zoekt voor een gecombineerde functie een Proces Engineer technische bedrijfskunde (met taak als inkoper) die de meest efficiënte manieren bepaald om mensen, machines, materialen, informatie en energie te gebruiken ter ondersteuning van de productie, verpakking, opslag en distributie van EuroTec-producten. Je stelt werk-standaarden vast op basis van huidige en de voorgestelde processen en maakt daarvoor Standaard Operating Procedures (SOP’s) en werk-instructies. Je maakt voorstellen, procedures en werkinstructies die de prestaties van het bedrijf continu verbeteren.

 • EuroTec zoekt een ondernemende combinatie van Technisch Bedrijfskundige en Proces Engineer met affiniteit voor ontwikkeling van processen, technologie en het betrekken van mensen;
 • Je bent in staat belangrijke projecten te identificeren en bent de expert met werkervaring in Operations en daarnaast beschik je over kennis en ervaring op het gebied van procesoptimalisatie (bijvoorbeeld: Lean, Six Sigma en OEE);
 • Je werkt samen met meerdere disciplines om nieuwe werkwijzen te ontwikkelen en de prestaties van het bedrijf te verbeteren en definieert werkmethoden voor taken en processen die onnodig toegevoegde stappen minimaliseren;
 • Je voert procesanalyse uit met behulp van geschikte analytische technieken;
 • Gebruik van standaarden om afwijkingen in prognosticeerde productiekosten met de werkelijke kosten te analyseren en te markeren;
 • Je werkt in een dynamische productieomgeving, waarin je ook de schakel bent betreffende inkoop van grondstoffen;
 • Optimaliseren van lay-outs voor optimale workflow;
 • Identificeer procesproblemen die analyses vereisen;
 • Definieer belangrijke prestatiemetingen en bepaal methoden voor het vastleggen en analyseren van gegevens;
 • Je kunt omgaan met een dynamische werkomgeving en je hebt een analytische instelling;
 • Je beheert een goede project planning- en organisatorische vaardigheden;
 • Je bent in staat informatie / data te vertalen naar eenvoudige en doorzichtige actiepunten.

Kun jij het hoofd koel houden en overzicht bewaren in een dynamische omgeving? Dingen waar je dagelijks mee bezig bent;

 • Het is taak om er voor te zorgen dat het productieproces zo efficiënt mogelijk verloopt;
 • Jij denkt vooruit en komt met voorstellen om de processen te verbeteren, belasting per project te verminderen, denkt mee over een optimale inrichting van de planning;
 • Je bent mede verantwoordelijk om de voorraad niveaus te beheren zodat de beschikbaarheid optimaal is;
 • Verzorgen van forecast omtrent voorraden en bestellingen van grondstoffen en geeft ondersteuning bij de inkoop;
 • Controleren van levertijden / orderbevestigingen en prijzen van bestelde goederen;
 • Administratief gereed melden en na calculeren productieorders;
 • Data beheer in ERP systeem (Prodin).

Jouw profiel:

Je bent sterk procesgericht en hebt klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. We zijn op zoek naar een zogenaamde duizendpoot, namelijk een combinatie van Technisch Bedrijfskundige en Proces Engineer. Je bent proactief, resultaatgericht en anticipeert op onverwachte zaken en stelt waar nodig je planning daarop bij. Je bent een echte teamplayer, met goede communicatie skills die zijn ideeën duidelijk weet over te brengen. Je bent flexibel, maar weet ook het hoofd koel te houden onder druk.

 • HBO werk en denkniveau in een geschikte technische discipline zoals bijvoorbeeld een HBO opleiding technische bedrijfskunde;
 • Professionele kwalificaties m.b.t. continue verbeter processen (Green Belt is pré);
 • Ervaring met het schrijven van Procedures;
 • Bewezen staat van dienst bij de ontwikkeling, implementatie en levering van efficiëntieverbeteringen;
 • Een accurate, zelfstandige en resultaatgerichte werkhouding en affiniteit met techniek;
 • Analytisch ingesteld, secuur en tevens servicegericht;
 • Goede beheersing van MS-Office, met name Excel;
 • Je beheerst naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal uitstekend;
 • Kennis en ervaring met ERP-systemen (Prodin) is een pré;
 • Ervaring met de Medical Device regelgeving is een pré;
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit.

Ons aanbod:

 • Fulltime functie voor 38¾ uur per werkweek;
 • Werken bij een internationaal Concern en toch in een familiair bedrijf met een informele sfeer, korte lijnen en een open en eerlijke mentaliteit;
 • Marktconform salaris afhankelijk van kennis, opleiding en werkervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen, collectieve pensioenregeling, Bonusregeling en reiskostenvergoeding;
 • Veel uitdagingen en de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen;
 • De ideale mix van een informele cultuur, gecombineerd met internationale setting binnen het concern en collega’s, zowel als de innovatieve aard van onze producten.

Meer informatie over onze activiteiten kun je vinden op onze kleurrijke website www.eurotec.nl

Indien je geïnteresseerd bent in onze vacature, wil je dan reageren met een motivatiebrief  & CV en deze bij voorkeur per e-mail toesturen aan:

EuroTec BV
Dhr. M. Verzijl
Afd.
Human Resources
Email:
HR@eurotec.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.